مدیریت و اخلاق
دنیا امروزنیازمند مدیران با اخلاق است
گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من گروه طراحی قالب من
درباره وبلاگ


اگر می‌خواهید در اوج بمانید، باید به همان اندازه سخت‌تر كار كنید.

مدیر وبلاگ : دکتر بهرام جاویدی نژاد
نظرسنجی
به چه میزان از مطالب این وبلاگ راضی هستید؟






اثرات فست‌فود روی مغز :

محققان به این نتیجه رسیده‌اند كه داشتن تغذیه‌ای‌ سرشار از قند

 و چربی‌ها خطر ابتلا به افسردگی را بالا می‌برد.

میگنا: فست‌فودها اثری شوم روی سلامتی به‌جا می‌گذارند. سه 

دلیل عمده یعنی سریع، خوشمزه و نسبتا ارزان بودن فست‌فود،

 مردم را هر چه بیشتر به سمت مصرف این مواد غذایی سوق 

می‌دهند. غذاهایی كه به‌ویژه در میان بچه‌ها طرفداران زیادی دارند

 و متاسفانه شرایط زندگی مدرن میل به مصرف آنها را زیاد كرده است. 

خطرناك‌تر اینكه هر روز به تعداد رستوران‌های فست‌فودی افزوده

 می‌شود و هر كجا كه پا بگذارید با این رستوران‌ها مواجه می‌شوید. 

حتما می‌دانید كه این مواد غذایی اثرات منفی روی سلامت جسمی

دارند و باعث بروز كمبود مواد مغذی بدن و افزایش وزن می‌شوند.؛

 اما مشكل به همین‌جا ختم نمی‌شود. فست‌فودها اثری شوم روی 

مغز و سلامت روانی به جا می‌گذارند.

همیشه این اعتقاد وجود داشته كه مصرف قند باعث بروز اضطراب

 و بیش‌فعالی می‌شود. با این حال نتایج پژوهشی كه به چاپ رسیده است

 نشان می‌دهد كودكانی كه با مواد غذایی سرشار از مواد نگهدارنده 

مانند بنزوات سدیم و رنگ‌های خوراكی تغذیه می‌شوند بیشتر در

 معرض بیش‌فعالی قرار می‌گیرند.محققان روی 800 كودك بیش‌فعال 

بررسی‌هایی انجام داده و متوجه شدند با حذف مواد نگهدارنده و

 رنگ‌های خوراكی از تغذیه این كودكان، زودرنجی، تحریك‌پذیری، 

تهاجمی و اختلالات خواب حدود 150 كودك كاهش پیدا كرده است. 

نتایج پژوهش‌های تكمیلی كه در روزنامه Psychology Today به چاپ

 رسیده است نیز نشان می‌دهد داشتن تغذیه‌ای فقیر از اسیدهای چرب

 امگا3 و مصرف زیاد كربوهیدرات‌های تصفیه شده 

موجود در فست‌فودها) باعث افزایش میزان اضطراب كودكان می‌شود. 

به عقیده این محققان نوسانات قند خون باعث افت چشمگیر انرژی، 

افزایش خستگی، بدخلقی و اضطراب می‌شود

محققان به این نتیجه رسیده‌اند كه داشتن تغذیه‌ای‌ سرشار از قند 

و چربی‌ها خطر ابتلا به افسردگی را بالا می‌برد. این محققان

 موش‌های آزمایشگاهی را به مدت 6 هفته با مواد غذایی سرشار 

از چربی و قند تغذیه كرده و مشاهده كردند این موش‌ها علائم 

افسردگی و اضطراب بیشتری از خود نشان می‌دهند. محققان

 این موش‌ها را با موش‌هایی كه تغذیه‌ كم‌چرب و متعادل داشتند

 مقایسه كردند. آنها به این نتیجه رسیدند كه مصرف مواد غذایی 

حاوی چربی و قند زیاد باعث برهم‌زدن واكنش‌ها

ی شیمیایی مغز به‌ویژه میزان كورتیزول (هورمون استرس) و 

پروتئین CREB شده و امكان ایجاد سوءتغذیه و اعتیاد غذایی را بالا می‌برد.

 بدون شك فست‌فودها حاوی میزان زیادی چربی هستند و باید بدانید

 كه این چربی‌ها از نوع چربی‌های ترانس و اشباع شده‌اند و در آنها 

خبری از اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 كه برای قلب مفیدند نیست. 

نتایج یك پژوهش استرالیایی كه در دانشگاه كالیفرنیای لس‌آنجلس 

انجام شده است نشان می‌دهد مصرف فست‌فود در موفقیت‌های 

تحصیلی كودكان تاثیر منفی می‌گذارد. نتایج این پژوهش نشان 

می‌دهد كودكانی كه دچار كمبود اسیدهای چرب امگا 3 هستند 

در مدرسه بیشتر دچار مشكل می‌شوند و در درس‌هایی مانند 

املا و قرائت ضعیف هستند و رفتارهای نامناسبی از خود بروز می‌دهند.

محققان پیشرفت تحصیلی گروهی 396‌نفره از دانش‌آموزان 

بین 6 تا 12 سال را مورد بررسی قرار دادند. نیمی از این شركت‌

كننده‌ها نوشیدنی سرشار از اسیدهای چرب امگا 3 و گروهی 

دیگر پلاسبو (دارونما) دریافت كردند. بعد از یك دوره 6 ماهه، 

محققان مشاهده كردند كودكانی كه نوشیدنی مغذی مصرف كرده بودند 

نتایج بهتری در تست‌های حافظه به دست آوردند.

تا حالا به این فكر كرده‌اید كه مك‌دونالد بزرگ‌ترین رستوران

 زنجیره‌ای، روی لوگوی خود از رنگ قرمز و طلایی استفاده كرده است؟ 

بدون شك مدیران این غول زنجیره‌ای قبل از چنین انتخابی تحقیقات

 وسیعی انجام داده‌اند و دریافته‌اند كه رنگ قرمز و زرد در كنار هم 

باعث ایجاد احساس گرسنگی و برانگیختن اشتها می‌شود. به عقیده 

محققان همان‌طور كه ایوان پاولوف، عصب‌شناس، بیولوژیست و 

پزشك روسی و برنده جایزه نوبل موفق شد با به صدا در آوردن زنگ،

 بزاق سگ‌ها را به راه بیندازد، مك‌دونالد نیز با طراحی لوگوی مناسب

 كاری كرده است با نگاه كردن به آن ترشح دوپامین زیاد شده و 

اشتهای افراد باز شود. در واقع زمانی كه لوگوی این رستوران‌ها

 جلو دید افراد ظاهر می‌شود، به‌خاطر رنگ و كمان طلایی آن، دوپامین

 مغز در انتظار دریافت جایزه و لذت فعال می‌شود. در نتیجه افراد گرایش

 ناخودآگاهی به مصرف هرچه بیشتر این مواد غذایی پیدا می‌كنند.

منبع : میگنا





نوع مطلب : روانشانسی، 
برچسب ها : اثرات فست‌فود روی مغز،
لینک های مرتبط :
اتنا جاویدی نژاد
چهارشنبه 6 دی 1396
 
لبخندناراحتچشمک
نیشخندبغلسوال
قلبخجالتزبان
ماچتعجبعصبانی
عینکشیطانگریه
خندهقهقههخداحافظ
سبزقهرهورا
دستگلتفکر




آمار وبلاگ
  • کل بازدید :
  • بازدید امروز :
  • بازدید دیروز :
  • بازدید این ماه :
  • بازدید ماه قبل :
  • تعداد نویسندگان :
  • تعداد کل پست ها :
  • آخرین بازدید :
  • آخرین بروز رسانی :
امکانات جانبی

تاریخ روز